lördag 19 april 2014

Rom-master class på Koko-Mo med Ian Burell

I veckan anordnade Grupp F12 och restaurang Grills Tikibar Koko-Mo en masterklass för Stockholms bartender med, den inom romvärlden, känd romambassadören  Ian Burell som gick igenom allt man behöver vet om rom som dryck och livsstil. 
Det känns som rom kommer vara en av årets heta drinkingredienser och det är inte helt otrevligt efter som det det verkligen är en trevlig drinkbas men även en fantastisk sprittyp att njuta som den är, om man vet vad man letar efter. 

Rom är en destillerad spritdryck som i sin moderna form härstammar Västindien och görs av jäst sockerrörssaft eller av melass från sockerrör. Rom är faktiskt världens vanligaste sprittyp vilket man kanske inte kan tro om man ser hur mycket det skrivs om andra sprittyper. 

Här kan du läsa om Ian Ian Burell, skön snubbe med koll på läget. 

torsdag 17 april 2014

Korvfestivalen 2014 i backspegeln

Korvfestivalen 2014 var större och fylligare i år, men dock saknar jag den lite intima känslan som blev när den var på Nordiska museet.
Korv korv och åter korv, Riktigt mycket god korv som trängdes med diverse trevliga tillbehör.

Det jag saknade lite var mer av de grovmalda korvarna, de mer syrade korvarna, mer torkat och Isterband! Vart finns all god isterband? Jag hittade dock ett helt fantastiskt isterband från Wiktor Olssons chark, helt magiskt goda!Mycket folk som vanligt på korvfestivalen.

Syrat är på frammarsch och det är ett grymt korvtillbehör. På mässan visade "Syrat" upp sina trevlig produkter. 

Korv.

Mera korv.
Det var mycket korv med svenskt kött i fokus vilket är väldigt roligt

För den frågvise fanns det många experter på både korv och tillbehören. Här charkmästare Gustav Ericsson som berättar hängivet om yrket.
En, enligt mig av de största överraskningarna på årets korvscen är Scans nya råkorvar i tre smaker, helt otroligt saftiga och goda.
Råkorvarna är färska korvar som inte är värmebehandlade och därför skall förvaras i max 4°C. De innehåller dessutom mjölksyrabakterier vilket förlänger hållbarheten och gör att korvarna smakar mer.
Korvarna kommer i tre smaker, paprika & vitlök, timjan & tomat samt svartpeppar & anchochili.

Helt klart värt att kolla efter i affären i år.

Helt fantastiska isterband från Wiktor Olssons chark,

Här var enligt mig mässans bästa senap , het god och smakar senap. http://www.ottarpstorp.se/