måndag 1 september 2014

Svensk köksguru tar sig an en food truck.




Mellan den 2–6 september kan prova på hur Mathias Dahlgrens tolkar mat à la food truck på Skeppsbrokajen i Stockholm tillsamman med Diners Club.

Dahlgren har hämtat inspiration från mormor Alice med en kokt högrev i pepparrotssås med purjolök, kokt potatis, hackad persilja.

"Min ide bygger på att göra en typ av mat som jag själv är uppväxt med och älskar men som i princip aldrig serveras längre, tillgänglig för en bredare allmänhet. Mormor Alice mat, fritt tolkad av mig för att fungera i sammanhanget av en food truck 2014." säger stjärnkocken. 

Bilen står alltså bara i Stockholm i en vecka så om man vill testa "mormor Alice kokt högrev i pepparrotssås" så får man leta sig ner till Skeppsbrokajen under veckan.  


Öppettider och priser i Stockholm

Medlemspris

100 SEK för en lunch (ord. pris 125 SEK).
Gäller när du betalar med ditt Diners Club.
När och var

2–6 september, Skeppsbrokajen nedanför slottet i Stockholm.
Tid

Tisdag–Fredag kl. 11.30–14.00, Lördag kl. 12.00–15.00.

Street food by Diners Club är en del av en nordisk matturné där olika utvalda kockar representerar sitt land, och befinner man sig på någon av dessa orter vid rätt datum kan prova riktigt bra mat för en "billig penning".

26–30 augusti – Henri Alén, restaurang Muru, Helsingfors


2–6 september – Mathias Dahlgren, restaurang Mathias Dahlgren, Stockholm


9–13 september – Victor Wågman och Samuel Nutter, restaurang BROR, Köpenhamn


16–20 september – Even Ramsvik, restaurang Ylajali, Oslo