torsdag 18 september 2014

Jacob´s Creek lanserar alkoholfritt som faktiskt smakar vin.

Äntligen ett alkoholfritt vin som smakar vin!

Tekniken går fram även i vinvärlden, och intresset för drycker med lägre alkohol blir större.

Sverige är, och har länge varit  en trendsättande marknad och många vinmakare som använder just den svenska publiken för att prova nya märken och intressanta produkter.

Så i höst så släpper Jacobs Creek två alkoholfria viner, en krispig Riesling och en mer fruktig Shiraz, och båda kommer gå under varumärket UnVINED.

Jacobs Creek har använt sig av helt ny teknik för att balansera ut de ofta sötkvalmiga, saftiga smakerna som allt för ofta är karakteristiskt för just alkoholsvaga produkter och de har jobbat väldigt hårt med att få fram en produkt som är snarlikt ett ”riktigt vin”.

UnVINED kan bli en intressant produkt på väldigt många marknader världen över då det finns en väldigt stor del av världsbefolkningen som inte dricker alkohol av en eller annan anledning.
Jag har provat de båda vinerna och blev väldigt förtjust i Rieslingen, det var nästan så att jag inte tänkte på att det var alkoholfritt vin jag hade i glaset och bara det är ett väldigt bra betyg.
UnVINED Riesling, har en trevlig lime- och mineraldriven karaktär i doften och känns krispigt frisk. I smaken, finner man en behaglig sötma som balanseras ut väl av den krispiga smaken av krusbär och syrlig äpple.    

UnVINED Shiraz är också ett trevligt vin och man känner igen smaker och dofter från druvan, tyvärr är vinet lite för fruktdrivet utan att det finns en ryggrad av alkohol som morvikt, för min smak.
Man känner man att vinmakaren har experimentrat med fat och fått till en viss stödkorsett av taniner, som gör att vinet faktiskt är riktigt trevligt, men det fattas det lilla extra för att man ska få känslan av ett ”riktigt vin”, men hon har också sagt att Shirazvinet ska justeras och jag ser det som något väldigt positivt när självaste vinmakaren lyssnar på den publik som i slutänden ska konsumera produkten.

Sverige är den första marknaden som kommer se ljuset av dessa produkter och
Jag kan verkligen rekommendera dessa viner som det  alkoholfria alternativ när det kommer till vinvalet i höst.

Jacob's Creek UnVined Riesling (nr 1935) 59 :-
Jacob's Creek UnVined Shiraz (nr 1994) 59 :-