söndag 4 januari 2015

Årets julklapp 2015?

Bild: http://www.obhnordica.se/

Ett väldigt omdiskuterat ämne i vår samtid är resursslöseri och hållbarhet, med detta i sagt så för står jag inte varför det inte köps fler vakuum-maskiner, På krogen har jag jobbat med vakuum i många många år, och nu är tekniken även tillgänglig för vilken Svensson som helst, och för en väldigt billig penning dessutom.

En vakuum-maskin, fungerar precis som namnet avslöjar, genom att den tar bort luften runt ett livsmedel och detta gör i sin tur att bakterier får svårt att leva vilket resulterar i längre hållbarhet, och det i sin tur mindre svinn. 

Vakuumpåserna av plast då tänker du då! Ja det är helt korrekt, de är av plast men, återanvändningsbara  och diskmaskinsvänliga. Jag är helt övertygad om att det man sparar i matsvinn är nog betydligt mer "miljövänligt" än det miljöpåverkan plasten gör genom att använda "vaccen".

Förutom miljöaspekten så finns det mängder av andra användningsområden inom mat när du skaffar en "vac" du kan bland annat börja vakuummarinera och köra sous vide. 

Jag har själv en Food Sealer Prestige från OBH Nordica som man nu kan få för en sjuhundring, men det finns en uppsjö av maskiner att välja mellan. Jag har inte kollat men det finns säkert en maskin på en rea när dig.

Göra naturen och dig själv en tjänst och införskaffa en maskin.
2 kommentarer:

  1. Skaffade själv en semiproffsmaskin för snart tio år sedan, vackade allt. Kom över mina bäbiskläder från 1952 som låg i en låda och gulnat, tvättade, torkade, strök och vackade. Nu ligger de där som påminnelser och kanske kan användas i ett historiskt perspektiv. Sedan allt jag odlar, gör att man kan stapla lätt i frysen utan att behöva frysa luft. MEN nu har den gamla maskinen tappat lite av sugförmågan. Antingen lämna in för renovering eller köpa en ny modern. Lutar nog åt det sistnämnda för odlingssäsongen 2015.

    SvaraRadera
  2. Samlar på mig lite julklappstips så här några månader innan. Var så sent ute förra året att jagfick ge julklappar och presenter i efterskott till folk. Lite pinsamt! Kanske ska köpa detta i år! Tack för tipset.

    SvaraRadera