onsdag 1 april 2015

Sveriges köttigaste kock släpper egen serie


Jag har fått chansen att prova det "nya" köttet som Sveriges kanske bästa köttkock har satt sitt namn och ansikte på (bokstavligt talat då han pryder förpackningen) Johan Jureskog. Köttet är av rasen Hereford från de skotska högländerna och kommer finnas exklusivt i hemköpsbutikerna från april, köttet har en fantastisk köttighet i smaken och ett bra motstånd i fiberstrukturen.
Det smakar verkligen kött!
Efter som Johan Jureskog kan sitt kött och tänker mycket på kvalitet så var det naturligt att det skulle bli Skotskt kött, då djuren får växa upp utomhus året runt med naturligt gräs som huvudföda, viket bidrar till den fantastiska smaken.

-Allt mitt kött handplockas genom noga urval och hängmöras i 21 dagar vilket ger en härligt mörkröd färg samt god smak och karaktär, berättar Johan.
Serien består alltså av noga utvalt kött från Skottland som hängmöras i 21 dagar och kommer initialt bestå av biff och en entrecôte men det kommer komma fler detaljer framöver.
Förutom en serie med fatalistiskt kött så kommer det lanseras något som jag personligen alltid kommer ha i mitt eget kylskåp, nämligen TALG! ja precis talg rent smält djurfett i förpackning, hur underbart är inte det! Man har alltid tagit hand om djurfettet genom alla tider, ända tills det industriella fettet tog över.
Dags för ett återtåg?
Det snackas mycket om hållbarhet och att vi ska ta hand om det vi producerar och detta är väl ännu ett steg i rätt riktning, samt att det är så otroligt smakrikt.

 

Jag sparar alltid fettet från fläsk, kyckling och nöt ändå, så detta blir ett välkommet komplement.

Kött och talg lanseras Den 13 april i Hemköpsbutikerna.


Köttet importeras genom det svenska företaget PQM som specialiserat sig på skotskt kvalitetskött. Samtliga köttbitar från Johan Jureskog har därför en PGI-märkning vilket innebär höga krav på uppfödning, hantering, urval och långsiktig hållbarhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar