fredag 20 mars 2015

Dags igen för glutenfritt på Brewdog Bar stockholm




För några månader sen genomförde Brewdog i Stockholm en lyckad glutenfri öl- och matkväll och nu är det dags igen. 

På det förra eventet var det riktigt roligt att prata med personer som inte druckit "riktig öl" på flera år, det är som att vissa får en pånyttfödelse genom öl när de får smaka den glutenfria hantverksölen som presenteras tillsammans med vällagad och riktig god mat. 

När? Måndag den 23 mars kl 19:00
och det kostar 495:- per skalle, och biljetter köper man i baren. 

Fem rätter och fem bärs. Jag har testat detta och det var riktigt intressant och gott
även för mig som tål gluten.  
  


söndag 15 mars 2015

ICAs Grillrapport, grillade grönsaker och frilandsgris.

Grönt är det nya svart. 
I veckan presenterade Ica sin årliga grillrapport och intresset för att grilla blir större för vaje år som går och grillarna kommer fram allt tidigare. Även trenden att grilla året runt är på frammarsch.
Det som är extra glädjande är att grilla grönsaker är det nya "tendiga" inom grillning och det är nog mycket tack vare alla de professionella kockar som skapar nya rätter där inte proteinet står i centrum.
Jag älskar verkligen kött men riktigt goda grönsaker som får ta del av grillvärmen är verkligen enastående.
En av tillbehören som ICAs kockar hade skapat var en spetskålsallad på grillad spetskål, äppelcidervinäger, senap och dill, helt klart en av de godaste grönsakstillbehören jag ätit på länge,



En annan trend är att göra smårätter på grillen och det passar speciellt bra om man ska ha en stor bjudning.
Här är ett exempel som serverades på grillrapportpresentationen, grillad avokado med vitlöksräkor, hur bra som helst!

Småplock på grillen lika så. 

Förutom grönsaker på grillen, kommer fisk stort samt finare styckdetaljer, viket jag personligen tycker är lite synd då jag älskar att förädla de mindre fina delarna som bringa och högrev.

En av köttnyheterna är frilandsgris,alltså grisar som får ströva fritt.
Får djuren ströva fritt och böka runt innan de blir mat så blir jag extra glad.

Grillen var inte rengjord, så det fick bli frilandsgris i panna.  

Jag testade att steka på en frilandskotlett med svål på ben och det är ett riktigt trevligt och saftigt kött som har en härlig lätt och nötaktig smak som föll mig väl på läppen.



Hela grillrapporten kan du läsa här.