söndag 28 oktober 2018

Snabb "Mission style" barbacoa i Crock pot - Express


Leker lite med Crock pot express, en tryckkokare och slowcooker i ett från nämnda märke. Har lekt med tryckkokare när jag jobbade som kock och sen dess har tekniken nästan fallit i glömska för mig. Men nu när Crockpot släppt en tryckkokare så var jag ju tvungen att testa då jag verkligen gillar deras slowcookers och eftersom jag bor litet så är det perfekt med två maskiner i ett :D
Nu var det länge sen jag kokade en bra barbacoa på nöt. Och barbacoa är en mexikansk, ofta pulled lamm eller får. Sen har naturligtvis denna rätt hamnat i USA och där fått mer kryddor och olika smaker beroende på vem som lagar den och vart. Men jag har gjort en tolkning på en variant på the mission style barbacoa och det menar man i sin tur Mission District i San Francisco. Men i min version har jag serverat barbacoan på ett surdegsbröd med creme fraiche i botten på ingefärsstekt brysselkålsblad från själva stocken, men det går bra att köra tex grönkål, och kryddat anrättningen med färsk oregano i blom. Otroligt gott om jag får säga det själv :D Barbacoa på högrev 1 kg högrev 150 g lök färsk 20 gram vitlök färsk 2 gram oregano 5 gram Torkad chili eller chili efter behag 20 gram vitlök färsk 100 g grönsaksbuljong 100 g kalvbuljong 20 gram lime 2 gram peppar 5 gram salt Bryn köttet runt om och placera i tryckkokaren. Hacka lök och vitlök och bryn i olivolja. Mixa alla ingredienser till en “sås” Häll detta över köttet Tryckkoka högrev och kött i 1,10 timma. ( 10 min uppvärmning och ca 10 min tryckutjämning efter tillagningstiden är slut. Släpp ut sista trycket med tryckventilen. Lyft upp köttet och gaffla det i fina strimlor Koka ner vätskan och tillsätt köttet mot slutet och koka samman till en härligt blöt pulled beef. Stek kålen i olivolja med lite riven ingefära. Servera med creme fraiche på ett stekt bröd.


För mer mat och annat gott se även min instagram @mikaelgo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar