måndag 19 mars 2018

Thai-inspirerad långkokt fläsksida.




Jag inser att jag postat en massa göttig mat på olika mat-facebookgrupper och helt enkelt glömt bort min egen blogg, så det är val dags att jag visar den lite kärlek också.
För en tid sen gjorde jag en Thai-inspirerad fläsksida i Crock pot slow cookern. 
Det blev en sån härligt djup och spännande smak och jag kan ibland tänka tillbaka på hur otroligt god den var och inser att jag måste göra den igen snart igen!



Recept:
700 g orimmad fläsksida avsvålad
2 dl kalvbuljong
4 msk sriracha
4 msk ljus thaisoja
4 msk svart thaisoja
4 msk palmsocker
2 msk äppelcidervinäger.
3 st färska thaichili i strimlor (eller chili efter smak)
2 gula lökar strimlad.
4 klyftor vitlök, hackad
Ister att steka i

Bryn fläsket hårt och dela i ca 2 cm skivor. Fräs lök och vitlök vackert karamelliserat i ister i ca 40 min på svag värme.
Bryn fläsket hårt och dela i ca 2 cm skivor.
Lägg vitlök och lök i Crock poten.
Tillsätt resten av ingredienserna.

Ställ in 10 timmar på låg

Servera med ris färsk chili och oregano eller koriander.